zaterdag 2 april 2011

Een nieuw begin - vervolg

Onze nieuwe website en weblog zijn nu een dikke week in de lucht en we zijn niet ontevreden. Alle functies lijken te werken en het enige waar we nog een goede oplossing voor moeten vinden, is de manier waarop we het fotomateriaal beschikbaar gaan stellen. We hebben daarvoor inmiddels twee mogelijkheden op het oog, dus het zal niet lang meer duren voordat ook dat geregeld is.

Ook onze trouwe lezersschare lijkt tevreden, getuige de postieve reacties die we mochten ontvangen. De meest populaire widget - ja, zo heet dat in blogtaal - is het weerbericht. Dat is terug van weggeweest en iedereen kan nu weer op onze website zien aan welke weerselementen we hier (zullen) worden blootgesteld. Klik maar eens op het schermpje - als je dat nog niet hebt gedaan - en kijk naar alle mogelijkheden en het prachtige schouwspel dat dit fraaie stukje internettechniek van YoWindow biedt.

Met de lezerspoll introduceren we voor het eerst een interactief element op onze website. We zien dit als een test en zullen aan de hand van de reacties bepalen of de poll een blijver wordt. De definitieve uitslag van de eerste lezersvraag is inmiddels binnen. Op de vraag 'droom jij ook wel eens van een ander leven' was de respons als volgt: elke dag 60%, soms 36% en nooit 4%. Daaruit blijken voor ons twee dingen. Allereerst dat we het goede lezerspubliek hebben en bovendien dat de nieuwe subtitel van onze website helemaal niet verkeerd is.