vrijdag 8 april 2011

Het dak eraf

Een flinke storm giert door Laggåsen. Na een boodschappenrondje in Hagfors vinden we bij thuiskomst ons vogelvoerhuis in drie stukken terug in de tuin. Ook een van de andere voerplaatsen heeft het moeten ontgelden. Daar is het complete houten frame, waaraan een voerautomaat is opgehangen, weggewaaid.

Wanneer we in de tuin kijken naar het natuurgeweld, en de bomen bijna horizontaal in de wind zien staan, breken enkele dennen die niet opgewassen zijn tegen de storm doormidden. De vallende boomtoppen geven harde klappen wanneer zij de grond bereiken.

Het is een griezelig gezicht om deze toch fikse bomen als luciferhoutjes te zien afbreken. Voor de zekerheid parkeert Ben de auto's, die normaal gesproken juist in de beschutting van een mooie berk staan, midden in de tuin. Veiligheid staat nu voorop.

Binnen vullen we enkele emmers met water. Het zou ons namelijk niet verbazen als er een boom over de elektraleiding valt, met alle (stroomloze) gevolgen van dien. Voorlopig duimen we maar dat alles goed afloopt, en hopen dat de storm niet al te veel schade met zich meebrengt.

Dit vogelhuisje heeft betere tijden gekend.