woensdag 22 juni 2011

Midzomer

Gisteravond even na zeven uur vond de zomerzonnewende plaats en dit betekent dat vanaf nu de dagen weer korter worden. Het effect daarvan zal voorlopig echter niet merkbaar zijn omdat het op dit moment 's nachts nauwelijks echt donker wordt. Slechts de korte tijd dat de zon net onder de horizon daalt, is er sprake van een schemertoestand die je met goed fatsoen geen nacht kunt noemen. Het is nog het best te vergelijken met de hoeveelheid licht die je - nog steeds - hebt, wanneer het overdag zwaar bewolkt is.

De bloesemtijd van de bomen en struiken is inmiddels over haar hoogtepunt heen. De bloesems beginnen uit te vallen en het zal niet lang meer duren voordat de bomen en struiken weer 'kaal' zijn. De bloei van de veldbloemen is nu op haar piek. Daarmee bedoel ik dat het aantal verschillende soorten bloemen dat in bloei staat, thans het grootst is. Dit betekent overigens niet dat het over enkele weken met de bloemenpracht gedaan is. Tot ver in de herfst valt er namelijk te genieten van de ene na de andere bloemensoort die in bloei komt. Er moet tenslotte in brandstof worden voorzien voor alle insecten die zich met nectar voeden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!