zondag 19 juni 2011

Rabarber

En toen was het tijd voor de eerste rabarberoogst. Rabarber is zeer eenvoudig zelf te verbouwen. Eigenlijk heb je er na het in de aarde zetten van de planten bijna geen omkijken meer naar en ben je met jonge planten van zeker tien jaar opbrengst verzekerd. Bovendien kun je meerdere keren per jaar oogsten en kun je al in het voorjaar van het eerste maaltje rabarber genieten. Normaal gesproken is dat. Wij moeten het doen met oudere planten. Die geven veel minder opbrengst en kunnen slechts één, of met veel geluk twee, keer per jaar worden geoogst. De rabarber smaakt er echter niet minder lekker om!


Zie hier het eindresultaat. Elandengehakt, aardappelen en rabarber. Niet alleen brandstof, maar ook nog eens lekker en bovendien eten met een sterk lokaal tintje.

1 opmerking:

  1. Hej hej Nicole en Ben,
    wij vinden rabarber ook erg lekker en hebben er al van gegeten.De tweede oogst is nu rijp voor de diepvries, hebben we van de winter ook nog wat. Groeten van Jan en Joke Groot Jebbink uit Kväggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!