vrijdag 8 juli 2011

Broeierig

Het benauwde en broeierige weer houdt aan. De regen- en onweersbuien waarop we met de regelmaat van de klok worden getrakteerd brengen wel veel vocht, maar helaas geen enkele afkoeling zodat de atmosfeer alleen maar klammer en onbehaaglijker wordt. Dat laatste voor ons dan, welteverstaan. Wij vinden het namelijk maar zozo dat elke vorm van lichamelijke aktiviteit tot zware transpiratie leidt welke vervolgens domweg weigert te verdampen.

Er zijn echter ook levensvormen die dankzij het warme en vochtige weer wél bijzonder goed gedijen.


Zo zijn de aarbeien op slag bijna allemaal tegelijk rijp. En getuige enkele reeds aangevreten exemplaren aan de planten zijn wij hier niet de enigen die van zomerkoninkjes houden. We hebben geen idee wie de boosdoeners zijn, maar houden het vooralsnog op vogels of knaagdieren.


Ook de muggen doen het extreem goed. We hadden niet gedacht dat het mogelijk was, maar er komen er nog steeds elke dag meer bij. Nicôle heeft voor tijdens het paddenstoelen plukken het laatste redmiddel uit de kast gehaald: een hoofddeksel met muskietennet. Ikzelf geef me nog niet gewonnen.


En dan ten slotte de cantharellen. Ook die geven inmiddels gas. Een recordoogst mogen we dit jaar niet verwachten, daarvoor is het te lang te droog geweest, maar er zijn nu in elk geval genoeg van deze oranjegele paddenstoelen te vinden om een ordentelijk maal mee te bereiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!