woensdag 27 juli 2011

Wonder der natuur

Terwijl Ben zich in het zweet stond te werken bij Niclas, die met de bouw van een veranda bezig is, besloot ik gistermiddag om wat frambozen te plukken.

Ik kwam echter niet ver, omdat ik werd afgeleid door een wel heel bijzonder insect. Dit rupsachtige diertje was voorzien van vier opvallende gele haarbundels op zijn rug. Iets verder naar beneden prijkten twee knalrode 'speldenkoppen' en het eind van zijn lijfje werd besloten door een dreigende zwarte 'weerhaak'. Na het maken van flink wat foto's zocht ik op internet naar de soort. Na enig zoekwerk bleek mijn rups een larve van de witvlakvlinder, een nachtvlinder waarvan de vrouwtjes vreemd genoeg geen vleugels krijgen en hun hele leven als een grijze mot in de struiken doorbrengen. De mannetjes krijgen roodbruine vleugels met daarop een witte stip.

Aan het plukken van de frambozen heb ik vervolgens helemaal niet meer gedacht, zo genoot ik van dit 'wonder der natuur'. Vandaag doe ik dus een nieuwe poging frambozenplukken, en wie weet wat we nu weer in de struiken ontdekken!

1 opmerking:

 1. ik vind dit echt bijzonder wat een mooie larve vind ik het dan ;-) ik ben net terug uit een 2weekse vakantie in zweden (dalarna) daar zaten we. ik heb op de laatste dag jullie boek nog uitgelezen naar de noorderzon. het las zo lekker weg en er kwamen meegemaakte momenten voorbij. bij thuiskomst zit ik om een aantal dagen toch altijd even te volgen hoe het daar gaat:-)
  ik mis alleen een stuk dus ik ga ook zeker het boek halen.

  toi toi

  kim
  k.geijsen@live.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!