dinsdag 9 augustus 2011

Kamperen

Gedurende de tijd dat wij nog in Nederland woonden en 'slechts' vakantie vierden in Zweden maakten wij gebruik van een praktische lichtgewicht tent. Makkelijk mee te nemen op kanotochten, en handig in het geval we tijdens toeristische autoritten geen geschikte slaapplaats onderweg konden vinden.

Tijdens de opruimwoede van Ben eergisteren (je moet wat als het de hele dag regent) kwam de tent boven water. We besloten toen het zonnetje doorbrak de 'Tundra III' weer eens op te zetten en te zien hoe de tent de afgelopen jaren in de kast had doorstaan.

Prima, zo bleek. Toen Jeanny enthousiast het slaapgedeelte in kroop en wel zin leek te hebben in een kampeeravontuur in eigen tuin, besloot ik het luchtbed en de slaapzak te voorschijn te halen en de hond te trakteren op een overnachting in de buitenlucht.

Het was al wat frisjes toen we ons oprolden op de slaapmatjes, maar toen rond een uur of 5.00 Jeanny bibberend van de kou bovenop me kroop werd me al snel duidelijk dat woef aan haar slaapmatje alleen niet genoeg had. Toen zelfs het tentdoek begon te klapperen door Jeanny's kouderillingen zat er maar één ding op: mijn slaapzak delen met de hond. Jeanny liet het zich gewillig welgevallen en na een kwartiertje was ze weer op temperatuur. Niet veel later lag mevrouw weer heerlijk te snurken. Dat ik vervolgens met een koude rug de slaap niet meer kon vatten, heeft onze schone slaapster niet eens gemerkt. Pas toen de baas haar om half acht kwam wekken voor de ochtendronde deed ze haar ogen weer open, en stapte uitgerust de mistige tuin van Lilla Laggåsen in.


Nog ietwat slaperig, maar een stuk uitgeruster dan ik, begint Jeanny aan een nieuwe dag.

1 opmerking:

  1. Geweldig, Jeanny boft toch maar met zo'n bazin. Onze Jente zou dat ook wel kunnen waarderen; vooral het samen in de slaapzak liggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!