donderdag 1 september 2011

Naar het noorden - 1

Tot vorig jaar was Värmland zo'n beetje het meest noordelijke stuk van Zweden dat we hadden gezien. Toen besloten we om in het begin van de herfst onze grenzen te verleggen en het gebied ten noorden van deze provincie te gaan verkennen. Het resultaat was een meerdaagse reis door Härjedalen, waarvan we uiteraard op onze weblog verslag deden.

Dit jaar zoeken we het nog iets hogerop en staan het noorden van Jämtland en het zuiden van Lappland op het programma. We pikken de draad op in Strömsund, ongeveer honderd kilometer boven Östersund waar we vorig jaar weer koers naar het zuiden zetten.

Vanaf Strömsund volgen we de zogenaamde Vildmarksväg - Wildernisweg. In het toeristische circuit wordt voor deze route, die via Gäddede en Stekenjokk naar Vilhelmina voert, zwaar aan de weg getimmerd en we zijn benieuwd of deze weg zijn naam waar kan maken.


Het eerste deel van de route gaat door uitgestrekte bossen met - helaas - ook veel kaalgekapte stukken. Natuurlijk is datgene wat we zien niet vervelend, af en toe zijn er zelfs mooie plaatjes te maken, maar het is niet veel anders dan wat we in Värmland gewend zijn: heuvels, meren en heel veel bomen.


Het enige wat ons na een uurtje rijden aan wildernis doet denken, is het uiterlijk van onze auto. Deze is door de combinatie van motregen en gravelwegen namelijk overal egaal grijs.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!