woensdag 12 oktober 2011

Kouder - 1

Het wordt serieus kouder. Vier nachten op rij heeft het gevroren en evenzoveel ochtenden genoten we van een mooie rijpbedekte wereld. Het is nu duidelijk merkbaar dat het ook in huis kouder wordt. Dit betekent dat we moeten overschakelen naar het ritme dat het stookseizoen met zich meebrengt. Hout hakken en sjouwen alsmede het aansteken en bijvullen van houtfornuis en kakelugn zullen het komende halfjaar weer tot de dagelijkse klusjes behoren.

3 opmerkingen:

  1. hier brandt onze haard ook 's avonds, ook al is het niet echt koud buiten, toch vinden we het zalig, de warmte de kleuren de geuren die het met zich meebrengt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Langzaamaan warmt onze speksteenkachel weer op en zal niet meer afkoelen tot het volgende voorjaar. De stralingswarmte voelt heerlijk aan en doet ons goed. Winter, we zijn er weer klaar voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is hard werken om op temperatuur te blijven! Ik ben benieuwd of we hier ook weer zo'n strenge winter krijgen als de afgelopen twee jaren.
    De schoorsteen is geveegd zodat de haard weer aan kan. Wel erg gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!