zaterdag 29 oktober 2011

Pestvogels

Gisteren beleefden we een ongewoon grauwe dag. Zware bewolking, harde windvlagen en een hardnekkige miezerregen bepaalden de sfeer welke moeilijk anders dan kil en troosteloos genoemd kan worden. Het was een echte herfstdag, maar dan wel eentje van de verkeerde soort. We brachten een groot deel van de dag binnenshuis door, iets wat we normaal gesproken niet doen. Gelukkig komen dit soort dagen hier maar zelden voor.

's Avonds klaarde het eindelijk op en lieten de sterren zich zien, maar omdat het net nieuwe maan geweest is, was het toch - wederom - ongewoon donker.

Vanochtend zag het er allemaal weer een stuk vrolijker uit. Het gras was bedekt met rijp en de zon was druk bezig om de mist te verdrijven. En vanachter de ontbijttafel zagen we hoe twee pestvogels  - Bombycilla garrulus - zich tegoed deden aan de bessen welke hier en daar nog aan de struiken op ons erf hangen.

1 opmerking:

  1. Toch nog wat kleur op zo'n grauwe dag! Ze zijn prachtig en ik heb ze één keer in Nederland van dichtbij mogen zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!