woensdag 1 februari 2012

Pindakaas!

Een kleine drie weken geleden hing Nicôle een nieuw voederhuisje op met de bedoeling om onze gevederde vrienden voortaan ook op pindakaas te trakteren. Op zich een prima idee. De bruine substantie is namelijk niet alleen lekker, maar vet en calorierijk bovendien en daardoor een goede aanvulling op het winterdieet van onze vogels. Dat dachten wij tenminste.

De vogels waren echter minder enthousiast. Af en toe ging er wel eens eentje bij de pot met pindakaas kijken, maar er was er geen een die zich aan het vreemde voedsel waagde.

We hadden de moed al bijna opgegeven, maar enkele dagen geleden zag ik ineens een boomklever van de pindakaas snoepen. En een dag later kreeg deze pionier gezelschap van een koolmeesje. Nu komt dit duo fijnproevers elke dag even langs voor een portie pindakaas. Er is dus nog hoop.

3 opmerkingen:

  1. Het is natuurlijk ook niet een echt Zweeds product. De beestjes moesten gewoon even wennen.
    Bij ons werkte het beter in de muisvriendelijk val dan een stukje kaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is inderdaad heel weinig pindakaas uit. In Nederland hebben ze zo'n pot binnen zeer korte tijd leeg. Misschien is de pot leeg voordat de winter is afgelopen. Ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, bij ons zitten de spreeuwen nu te pikken in de pot pindakaas.
    Als het zo doorgaat, dan moeten we snel weer een pot gaan aanschaffen.
    De eerste was een koolmees, maar nu dan de grotere spreeuw.

    Leuk om te zien. Zal proberen een kiekje te schieten.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!