vrijdag 10 februari 2012

Rally Sweden

Sinds donderdag staat Värmland in het teken van Rally Sweden. Dit autosportevenement trekt jaarlijks zo'n 200.000 toeschouwers, die uit alle delen van de wereld hun weg naar Hagfors en omgeving weten te vinden. De rally begint traditiegetrouw op het vliegveld van Hagfors (in Råda) waarna de karavaan naar de drafbaan van Karlstad vertrekt waar de eerste race wordt verreden.

Dit jaar doet de rally ook Noorwegen aan, zodat de liefhebbers vandaag een eind moesten rijden om hun favorieten aan te moedigen. Morgen komen de toeschouwers die een bed in Hagfors hebben geboekt meer aan hun trekken, dan staan namelijk enkele races in en rond Hagfors op het programma.

Wat mij betreft is het snel zondag, en krijgt de winnaar van Rally Sweden zijn lauwerkrans omgehangen. Ik heb helemaal niets met de rondscheurende auto's, die een hoop herrie produceren en de dieren in het bos een boel angst aanjagen. Het publiek, dat in groten getale langs de kant staat, laat niet zelden een berg rotzooi achter in de natuur die door niemand wordt opgeruimd. Wat mij betreft is dit soort volksvermaak prima op een racebaan, maar niet in een stuk natuur waar onverwacht elanden of reeën op de weg kunnen opduiken of waar de mens zijn sporen achterlaat in het leefgebied van de wilde dieren. Nee, aan mij is Rally Sweden duidelijk niet besteed...

3 opmerkingen:

  1. MIJN IDEE!

    bah... ik begrijp hier helemaal niks van.


    groet

    Dick

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelfs al houd je er niet van, de plaatjes van het evenemnt op http://gigapica.geenstijl.nl/2012/02/rally_of_sweden.html zijn best mooi.

    Gelukkig duurt de Rally niet zo lang.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!