vrijdag 25 mei 2012

Hittegolf

Al de hele week is het zonnig en warm en sinds gisteren is er - volgens onze eigen definitie - zelfs sprake van een heuse hittegolf. Vandaag was het meedogenloos heet. Pas een klein kwartiertje geleden daalde het kwik in de schaduw weer onder de dertig graden. In de zon was het nog een heel stuk warmer en nauwelijks uit te houden. Tja, en dan te bedenken dat we ons niet in de Tropen bevinden, maar in het Hoge Noorden - net iets boven de zestigste breedtegraad.

Door de de aanhoudende warmte - en de daaraan voorafgaande vele regen - heeft de natuur een enorme groeistuip gekregen. Alle loofbomen dragen nu volop blad en overal schieten het gras alsmede de bloemen en kruiden in sneltreinvaart uit de grond. De hele wereld is weer groen, waar je maar kijkt.

Ook sommige leden van het dierenrijk doen het goed onder deze omstandigheden. De slangen en salamanders zijn weer tevoorschijn gekomen en het aantal insecten - waaronder de muggen en knotten - begint explosief toe te nemen.

2 opmerkingen:

  1. Weet je waarom wij naar het hoge noorden gaan voor vakantie.... OMDAT WE WARMTE HATEN...

    Oja, volgende week zondag op maandag gaan we rijden, je hebt een week om de thermostaat van Zweden te vinden!

    Rond de 15 graden is voor ons warm genoeg, dus zoeken dat ding :-)

    Dickie Dick

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, waarom zouden ze het hier Värmland - warm land - hebben genoemd?

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!