vrijdag 4 mei 2012

Kampeerhond

De afgelopen twee jaren maakten we enkele korte reizen door Zweden en Noorwegen. Tijdens deze uitstapjes overnachtten we in hotelletjes en bed & breakfasts. Aan de ene kant was dat makkelijk en waren we zo van alle gemakken voorzien, maar aan de andere kant moesten we daardoor wel elke dag weer de drukte van de bewoonde wereld opzoeken. En dat terwijl we juist op zoek waren naar rust, ruimte en mooie plekjes in de natuur.

We gingen dus op zoek naar een andere manier om tijdens deze tripjes te overnachten, maar moesten daarbij wel rekening houden met een steeds meer op leeftijd komende hond. Afgelopen herfst haalde Nicôle de lichtgewicht tent, welke we ooit ten behoeve van onze kanovakanties kochten, van zolder voor een nachtje proefcamperen met Jeanny. Dat werd geen succes. De tent bleek veel te klein om naast ons, ook onze hond een warme en comfortabele slaapplek te bieden. Vervolgens overwogen we de aanschaf van een ruime bestelbus. We zouden dan makkelijk al onze spullen kunnen meenemen en in de laadruimte kunnen slapen. De strenge regels voor onder andere een vaste afscheiding tussen cabine en laadruimte gooiden daarbij echter roet in het eten. En - achteraf gezien - kom je met zo'n bus natuurlijk nooit verder de natuur in dan het einde van een doodlopende weg.

Inmiddels hebben we een andere oplossing gevonden. We kochten een ruime tunneltent welke niet alleen in het slaapgedeelte, maar ook in de voortent plaats genoeg biedt aan ons alledrie. We hadden de tent al enkele weken in huis en eergisteren was het dan eindelijk zover: prachtig weer en volop tijd om deze voor het eerst op te zetten. Door de nieuwigheid was het iets bewerkelijker dan normaal, maar uitendelijk stond hij toch nog redelijk snel. En het mooiste van alles was dat Jeanny toen meteen de tent in sprong om daar een eigen plekje te claimen. Kennelijk ziet zij het nieuwe onderkomen wel zitten. Nu is het wachten op enkele dagen bestendig mooi weer en dan trekken we er op uit voor een eerste nacht proefslapen. Hopelijk blijkt onze hond dan een echte kampeerhond.

1 opmerking:

  1. HELEMAAL GOED :-)

    Komt je proef draaien op Hogasen? :-)

    warme groet

    Dickie Dick

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!