vrijdag 8 juni 2012

Bosbessenbrood

Uiteraard nemen we de zomerkeuken meteen in gebruik. Het lijkt ons daarbij wel toepasselijk om af te trappen met het bakken van brood. En dan niet in de oven, maar geheel in pionier-stijl in een gietijzeren koekenpan. We gebruiken 'standaard' brooddeeg waar we een flinke hoeveelheid bosbessen - die we nog in de vriezer hadden liggen - aan toevoegen.


Zo ziet het deeg er uit.


En zo zien Nicole's handen er uit.


We vetten de pan licht met olie in en verhitten hem boven het vuur. Vervolgens gaan de deegbolletjes er in. Van een afstand zien ze er uit als een vreemd soort hamburgers. De manier van bakken is ook ongeveer hetzelfde, zij het dat we dit langzamer en boven een lager vuur doen. Het is een kwestie van geduld, verder is er niets moeilijks aan.


Uiteindelijk vissen we vier heerlijke bosbessenbolletjes uit de pan. Met name warm zijn ze om je vingers bij af te likken. En dat is wel nodig ook.

1 opmerking:

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!