maandag 25 juni 2012

Nat pak

De hele dag al regent het pijpenstelen, dus los van de rondjes met onze hond - drie tot nu toe, met evenveel natte pakken - zoeken we ons vertier vandaag binnenshuis. Naast wat schrijfwerk bestaat dat onder andere uit het doen van de was, stofzuigen, opruimen en enig grondig schoonmaakwerk. Weinig glamoureuze of inspirerende activiteiten, maar wel dingen die ook in ons leven regelmatig moeten gebeuren. Zelfs als emigrant kun je daar niet aan ontsnappen.

In dezelfde moeite door ben ik ook begonnen met het uitzoeken van de laatste dingen die sinds onze verhuizing - nu alweer bijna een half jaar geleden - nog ingepakt staan. Steeds weer is de vraag: bewaren of weggooien? En is het antwoord verbazingwekkend vaak het laatste. Vaak gaat het dan ook om dingen die we ruim zeven jaar geleden van Nederland naar Zweden hebben meeverhuisd, maar sinds onze emigratie nooit meer hebben gebruikt. Hoog tijd voor een definitief afscheid dus.

Terwijl ik dit schrijf, valt de regen nog steeds gestadig naar beneden en ziet het er niet naar uit dat we straks aan ons vierde natte pak van de dag zullen ontsnappen. Dat geeft echter niks, want met een beetje geluk zet de regen ook iets moois in gang: het cantharellenseizoen. Volgens de kalender is de tijd er rijp voor.

2 opmerkingen:

  1. Verhuizen ruimt vaak op. Wij zijn al 4x verhuisd en elke keer gaat er weer een groot gedeelte weg. Helaas komen er in de loop der tijd ook weer dingen/dieren bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onze ervaring is dat verhuizen doet onthechten. Zaken die we in eerste instantie als onmisbaar beschouwden staan(nu al)op de lijst van 'ach, laat maar hier als ze het willen hebben'. Verder staan er al zo'n 30 verhuisdozen waarvan ik niet weet wat erin zit. Winterkleren, kerstspullen, etc. Het was de bedoeling dat we die pas in Zweden uit zouden pakken.... wie weet...

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!