donderdag 14 juni 2012

Nee tegen de euro

Bij een referendum over de eventuele invoering van de euro in Zweden, zou op dit moment 77,7% van de Zweden tegen stemmen en 13,6% voor. De resterende 8,7% geeft aan niet te weten welke keuze ze zouden maken. Aldus een persbericht van Statiskiska centralbyrån oftewel het Zweedse Bureau voor de Statistiek, naar aanleiding van onderzoek dat ze daarnaar in mei 2012 deden.

Bij een soortgelijk onderzoek in november 2011 lagen de verhoudingen slechts marginaal anders (nee 80,4%, ja 11,2% en weet niet 8,4%). De Zweden zeggen dus massaal nee tegen de euro en geef ze eens ongelijk...

2 opmerkingen:

  1. Ik geef ze groot gelijk. Hoe lang is de euro er nu? Een jaar of tien? En hoeveel goeds heeft het ons gebracht? Tot nu toe lijkt Europa door de euro de hardste klappen te krijgen in de crisis. Laten we voor de Zweden hopen dat hun mening zo massaal blijft. Ze laten in ieder geval zien dat ze niet meelopen met de rest, zoals Nederland zo vaak doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meestal zijn de uitspraken van politici niet helemaal waar, maar in dit geval zat Alexander Pechtold er niet ver naast met zijn uitspraken over de euro:
    http://www.nrcnext.nl/blog/2012/06/15/next-checkt-europa-kost-230-euro-per-persoon-per-jaar-maar-levert-1-500-tot-2-000-euro-op/

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!