vrijdag 29 juni 2012

Tafeltje-dek-je

Steeds meer jonge vogeltjes verlaten het nest. Op en rond ons erf krioelt het van de kleine vogeljes. De meesten kunnen al aardig vliegen en vallen eigenlijk alleen op als ze ergens neerstrijken. Dan zetten ze het namelijk op een piepen zonder met het fladderen van hun vleugels te stoppen. Even later duikt er dan altijd wel een oudervogel op om het kroost te voeren. Het lijkt wel tafeltje-dek-je.

Vanochtend zagen we ook twee jonge spechten - herkenbaar aan hun rode hoedje - die door vader specht waren meegenomen naar de pot met pindakaas. Eerst voerde pa zijn nakomelingen enkele hapjes, daarna moesten ze het - in het begin wat onwennig - zelf proberen. Vervolgens gingen ze in een andere boom naar insecten zitten pikken.

Nu al betreur ik het moment waarop straks alle jonge vogeltjes zelfstandig zullen zijn. Dan zullen de meeste van onze gevederde vrienden namelijk de beschutting van het bos opzoeken, om daar pas in de herfst - als hun voedsel schaars begint te worden - weer uit te komen. En in de tussentijd zal het om ons huis heel wat minder levendig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!