zaterdag 22 september 2012

Höstdagjämning

Vandaag is het höstdagjämning. Dat betekent dat vanaf nu de zon elk etmaal langer onder de horizon staat dan er boven. De dagen worden korter en we zullen efficiënter met het schaarser wordende daglicht moeten omspringen. We beginnen aan een periode waarin we - net als voorgaande jaren - voor alles wat we buiten willen doen, zijn aangewezen op het steeds beperkter aantal uren dat het licht is. Wat dat betreft zullen we, naarmate de kortste dag van het jaar dichterbij komt, onze activiteiten steeds beter moeten plannen.

Naast de korter wordende dagen krijgen we binnenkort ook het einde van de zomertijd voor onze kiezen. Het effect daarvan zal zijn dat het na het avondeten te donker is om buiten nog iets te ondernemen, terwijl het uur winst aan het begin van de ochtend verloren gaat omdat dit voor het tijdstip ligt waarop we normaal gesproken opstaan. Zo raken we dus in één klap een heel uur daglicht kwijt en dat is iets wat elk jaar - net als het begin van de zomertijd overigens - van relatief grote invloed is op ons dagelijkse doen en laten.

1 opmerking:

  1. Ja, ook hier maken we uitbundig gebruik van de avonduurtjes om buiten iets te doen!
    Geluk voor ons dat de zomertijd 2 wkn eerder en de wintertijd 1 week later ingaat dan bijv. in NL...
    Dus meer lichte uurtjes hier in Canada!
    Of is dit slechts gevoelsbedrog???
    ;)

    Groet,
    Caroline!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!