maandag 26 november 2012

Normaal

Nicôle is terug van haar uitstapje naar Nederland. Bij haar thuiskomst was Jeanny helemaal door het dolle, zo had ze haar baasje gemist. De eerste paar dagen daarna hield onze hond Nicôle extra goed in de gaten, als om te voorkomen dat ze er weer stiekem vandoor zou gaan. Inmiddels lijkt Jeanny deze voor haar vreemde periode vergeten en is alles weer normaal.
 
Het wintergeweld is nog steeds niet losgebarsten. De temperatuur ligt rond het vriespunt en er waait een gure wind. Naar het einde van de week toe wordt er sneeuw en stevige vorst voorspeld. Het is echter de vraag of dit meer wordt dan slechts een plaagstootje. Voor de langere termijn wijzen de voorspellingen namelijk eensgezind op een milde voortzetting van de winter.
 
Wat wel klopt met de tijd van het jaar is het onverminderd korter worden van de dagen. Elke dag is het donkerder dan de vorige en we hebben nog een kleine vier weken te gaan totdat het tij weer keert.

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig is Jeanny weer helemaal blij.
    Tja, het ook heel zwaar als je maar met één baasje van doen hebt.

    En Nicôle, heb je de storm nog meegemaakt? Als je in NH bent geweest dan zal dit zeer zeker wel.

    Ik was vanmiddag even op zolder.
    Er lagen blaadjes van een boom op de vloer.
    We hebben een afvoergat voor ventilatie door het schuine dak en daar zijn de blaadjes door naar binnen gewaaid.
    Dat was wel de 2e verdieping hoor!!

    Tja, ook in Flevoland heeft het zo gespookt!
    Maar hier is de temperatuur heerlijk. Benijd jullie niet met die gure wind.
    Ach, dat krijgen wij ook nog wel een keer.
    Schale troost he?

    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hej Wilma,

    Nee, ik heb de storm niet meer meegemaakt. Toen zat ik gelukkig al weer naast Ben op de bank. Moet er niet aan denken dat je in zulk weer moet vliegen! De dag voor mijn vertrek stond er overigens ook een stevige wind, en deze maakte de strandwandeling tot een behoorlijke uitdaging. Je kon zand kauwen, letterlijk! Maar inmiddels zitten we in een paar cm sneeuw, en ziet de wereld er heel anders uit. Zo heeft elk land haar charmes...

    Groetjes Nicole.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!