zaterdag 3 november 2012

'Volgende week'

Eenmaal terug uit Stockholm bleek dat het bij ons nog steeds vroor. Alles was dus nog prachtig wit. Dat zou echter niet lang duren, want woensdag klom het kwik tot boven het vriespunt en donderdag regende het aan één stuk door. Vrijdag was alle sneeuw verdwenen. Met achterlating van een enorme water- en modderbende. De vorst zat namelijk al stevig in de grond waardoor het overvloedige water met geen mogelijk door de grond kon worden opgenomen.

Er was zoveel water dat de greppels en beekjes het amper konden verwerken. Velen liepen over en ook het beekje achter ons huis trad royaal buiten haar oevers. Toen ik polshoogte ging nemen, bleek dat de geul waardoor het water normaal gesproken loopt op vele plaatsen door takken en bladeren was verstopt. Er was dus werk aan de winkel. Na zo'n twee uur ploeteren waren alle obstakel uit de weg geruimd en liep het water overal weer mooi door. Volgende week zal ik de waterloop nog een keer nalopen, want een goede waterafvoer is geen overbodige luxe. Niet alleen bij hevige regenval, maar ook met al het smeltwater aan het einde van de winter in gedachten.

De ontwortelde boom is inmiddels van de elektraleiding gehaald. Daarmee is de kous echter nog niet af. Door de kracht die op de leiding is uitgeoefend, blijkt aan het eindpunt daarvan - bij de paal die op ons erf staat - de isolatie van de kabels gescheurd. Dat is niet echt veilig en daarom zal een deel van de leiding moeten worden vervangen. Volgens de monteurs komen ze daarvoor volgende week terug. 'Volgende week' is in Zweden echter een ruim begrip. Het betekent een onbepaald moment in de toekomst. Soms inderdaad volgende week, meestal later en een enkele keer nooit. We zullen zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!