zondag 30 december 2012

Verre van schoon

De weersvoorspelling is uitgekomen. Sinds gisteren halverwege de middag dooit het en niet zo'n klein beetje ook. In slechts een paar uur tijd steeg het kwik van min twee naar plus vier. En daarbovenop begon het ook nog eens onophoudelijk te miezeren. Het zal duidelijk zijn dat de warmte en regen een stevige aanslag plegen op de prachtig witte wintertooi waarin bos en landschap waren gehuld. Vannacht werden we enkele keren wakker geschud door het geraas van daklawine's - sneeuw die vanaf het schuine dak van het huis naar beneden schoof. En vanochtend waren alle bomen - die gisteren nog mooi wit waren - weer helemaal van sneeuw ontdaan.
 
De weg is veranderd in een spiegelgladde ijsbaan die - voor voetgangers - eigenlijk alleen nog door de modderpoelen in de berm begaanbaar is. Ons erf en oprijpad aan de andere kant, zijn door de sneeuwruimactie van gisteren nagenoeg ijsvrij. Daar kunnen we dus prima uit de voeten. Helaas is dat voor Jeanny niet genoeg. Zij heeft voor haar dagelijkse portie beweging heel wat meer meters nodig en daarom moesten we vanmiddag dan toch de weg op. Of beter gezegd de modderpoelen in.
 
Voor ons was dat, geschoeid in hoge laarzen, natuurlijk geen probleem. Voor onze hond was het, dol op water en modder als ze is, evenmin een probleem. Maar toen we weer thuiskwamen was Jeanny wel wat zwaarder dan toen we van huis vertrokken, zoveel modder en zand had ze in haar vacht verzameld. Om haar enigszins schoon te krijgen, lieten haar eerst een flink stuk door de diepe sneeuw lopen. Daarna gingen we haar met een handdoek te lijf. Deze was na de afdroogbeurt egaal grijs en kon zo de was in. En zelfs toen was onze hond nog verre van schoon, maar daar kwamen we pas later achter toen in de keuken het zand onder onze voeten begon te knerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!