dinsdag 15 januari 2013

Spoorzoeken - wolf

Het vinden van de sporen van de lynx was nog maar het begin van de pret. Later op de dag vonden we namelijk ook nog sporen van enkele wolven. Op onderstaande foto kun je het verschil met de sporen van de lynx goed zien. Die van de wolf zijn veel groter, min of meer symmetrisch en je ziet duidelijk de indrukken die de nagels in de sneeuw hebben gemaakt.


Omdat het al laat was, kwamen we de volgende ochtend terug om de wolvensporen beter te bekijken.


Deze slingerden eindeloos door de sneeuw. De route die de wolven hadden gevolgd ging over meren, door bossen, door dichte bossages alsmede over kaalgekapte stukken en hier en daar over een weg. Op het eerste gezicht zonder duidelijk doel, maar gezien de vele markeringsplekken die we vonden, wisten de wolven precies waar ze waren en waar ze heen gingen.


Uiteindelijk kwamen we een plek tegen waar twee van de dieren in de sneeuw hadden liggen rusten.


Inmiddels heeft het weer gesneeuwd en zijn alle sporen verdwenen. Er zullen echter ongetwijfeld nieuwe worden gemaakt, zodat we het spoorzoeken voorlopig nog niet hoeven te staken.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Nicole & Ben,
  Wat geweldig om te lezen over de lynx en wolven sporen. Er ligt nu ook sneeuw in Amsterdam en ik ben al blij met vogelsporen! Geniet van het spoorzoeken.
  groetjes,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan je hier gewoon niet voorstellen dat je sporen van een lynx tijdens een wandeling tegen kan komen.
  Super hoor! En zulke mooie foto's.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoef niet te melden hoe geweldig ik dat vindt, dat weet je donders goed! Ik heb nog niet het geluk gehad om deze sporen te vinden, om ons heen barst het van de vossen sporen, en vandaag heb ik er twee gezien, beide op nog geen vijf meter afstand, beide grijzig zoals dat hoort bij de vos in de winter, Vulpes Vulpes is prachtig, net als de Lynx en de Wolf. Mooi werk weer Ben :-)

  groet
  Dickie Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ingrid: Leuk om te lezen dat je van deze post hebt genoten :-)

  Marguerite: Bedankt. Het is hier inderdaad een totaal andere wereld dan we in Nederland gewend waren.

  Dickie Dick: Thanks!

  Allemaal: Groeten terug!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!