zaterdag 23 februari 2013

Lustig

Het is alweer twee maanden na midwinter en dat is goed te merken ook. Het is van ongeveer zeven uur 's ochtends tot half zes 's middags licht. Tien en een half uur echt daglicht dus. En dat is dan nog exclusief de overgangsperiodes van de dageraad en de schemering. Als je die in de beschouwing meeneemt, dan kun buiten alweer de helft van de dag gewoon alles zien.
 
Na de komst van de eerste zwanen is er inmiddels nog iets anders dat wijst op het naderende einde van de winter. Dat is het gedrag van de vogels. Die zijn de laatste tijd veel actiever. Bovendien fluiten en tjilpen ze er de hele dag lustig op los. De stilte van de afgelopen maanden is nu in elk geval definitief voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!