donderdag 21 februari 2013

Otter!

Het is eindelijk officieel. We hebben een otter in de buurt. Afgelopen zomer al dacht Nicôle dit bijzondere dier - poedelend in het water - te hebben gezien. Dat was echter een waarneming uit de verte, die geen honderd procent zekerheid bood over het feit of het dier nu echt een otter was of iets wat er heel erg op leek.

Nu hebben we echter wel zekerheid. Enkele dagen geleden reden we met de auto in de buurt van de plek waar Nicôle de otter destijds al dacht te hebben gezien. En daar zagen we naast een brug de karakteristieke glij- en sprongsporen van een otter.


Zo zag het er van de andere kant uit.


Hier zie je het spoor de tunnel onder de brug in gaan. En er aan de andere kant weer uit komen.


In de tunnel onder de brug stonden deze pootafdrukken. Met vier duidelijke indrukken van de tenen en slechts een vage indruk van de duim. En ook dat is kenmerkend voor een otter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!