donderdag 7 maart 2013

Een bont gezelschap

Deze winter is het aantal vogels dat onze voederplaatsen bezoekt, veel kleiner dan voorgaande winters. Naar de reden daarvan kunnen we slechts raden. Misschien heeft het met het relatief milde weer te maken? Aan de andere kant beleven we nu pas de eerste héle winter op onze nieuwe plek, we verhuisden immers rond de jaarwisseling 2011-2012 hier naartoe. Daarom is het wellicht niet reëel om een vergelijking met het verleden te maken. Want wat vogelleefgebied betreft, verschilt onze nieuwe plek toch behoorlijk van onze oude stek op Lilla Laggåsen.
 
Denk nu overigens niet meteen dat we hier bijna geen vogels zien. Dat is namelijk niet het geval. Hun aantal is nog steeds groot, het is puur een vergelijking met het verleden. Bovendien mag ook de diversiteit er zijn. Zo zijn we de hele winter door bezocht door koolmezen, pimpelmezen, kuifmezen, zwarte mezen, matkoppen, glanskoppen, boomklevers, goudvinken en Vlaamse gaaien. Om maar enkele soorten te noemen. En met het op gang komen van de vogeltrek zijn bijvoorbeeld ook de vinken, bergvinken, groenvinken, sijzen en barmsijzen weer opgedoken. Het is een bont gezelschap waar we - elke dag weer - enorm van genieten.


2 opmerkingen:

  1. Wat een schitterende foto`s Ben!
    Wat een eigenwijs vogeltje is die Kuifmees! Die heb ik hier nog niet gezien.
    Wij hebben deze winter opvallend veel Pimpelmeesjes!
    Ook wij genieten volop van het gevogelte rondom ons huis.

    Groetjes Richt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je. De kuifmees is door z'n eigenwijze uitstraling één van m'n favorieten. Maar ik ben het meest gecharmeerd van de mat- en glanskoppen die soms letterlijk uit m'n hand eten :-)

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!