woensdag 27 maart 2013

Reclamespook

Onlangs schreef ik een stukje over onze keuze om deze website vrij van reclame en advertenties te houden. Het doel daarvan is simpel. We willen onze gewaardeerde lezers - jullie dus - vrijwaren van ongewenste reclame. Dat is namelijk iets waar we zelf ook niet van houden. En om onszelf tegen het reclamespook te beschermen, zijn we de laatste tijd behoorlijk ver gegaan.
 
Zo begonnen we in november vorig jaar met het opzeggen van ons abonnement op de regionale krant. Deze begon namelijk meer en meer op een veredelde reclamefolder te lijken. Dagen waarbij ruim de helft van alle paginaruimte uit reclame en advertenties bestond, waren geen uitzondering. En vaak was het zelfs nog erger. Voor nieuws was er daarentegen steeds minder plaats, terwijl het ons daar toch om was te doen. Nu lezen we de krant - landelijk en regionaal - op internet. En ja, ook daarbij worden we helaas op reclame getrakteerd. Maar nu zonder dat we daar zelf ook nog eens een dikke 2.200 kronen - ruim 250 euro - per jaar voor moeten betalen.
 
Voor die 2.200 kronen hebben we een veel betere bestemming. Want wat vinden jullie van het feit dat tegenwoordig zo'n beetje elk televisieprogramma om de haverklap door ellenlange reclameblokken wordt onderbroken? Wij worden daar simpel van en dan drukken we ons netjes uit. Van dat geld kopen we dus dvd's van televisieseries en films, die we tijdens de donkere winteravonden bekijken. En geloof ons, het is een enorme verademing om televisie te kijken zonder gestoord te worden door - of van, vul het zelf maar in - een vloedgolf van ellendige reclame.
 
Ten slotte prijkt er sinds enkele weken geleden een groen bordje op de deksel van onze brievenbus. Met een tekst die de postbode er van moet weerhouden om deze in het vervolg nog vol te stoppen met dikke pakketten ongeadresseerd reclamedrukwerk.
 
Eens kijken wat we nog meer kunnen verzinnen om het reclamespook uit te bannen.

8 opmerkingen:

 1. Een mooie bijkomstigheid van jullie besparing is ook nog eens dat je alle pulp welke tegenwoordig op televisie te vinden is, ook niet meer hoeft te zien, doordat je juist de series koopt die je leuk vind.

  Hoe dan ook, ik vind het goed van jullie. Reclame sluipt er op alle mogelijke manieren in. Het kan absoluut geen kwaad om daar een stokje voor te steken, al is het maar voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. En ook je eerste constatering is helemaal juist :-)

   Verwijderen
 2. Als je wat van internet wilt afdrukken, kan deze site je helpen om alleen af te drukken wat nodig is: http://www.printwhatyoulike.com. Bij het afdrukken wel weer even een reclameblok.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reclame zien om reclame niet te hoeven zien. Gekker moet het niet worden. Maar zonder gekheid, dit kan best een handige applicatie zijn.

   Verwijderen
 3. Een HD-recorder werkt ook heel goed tegen tv-reclames, die kun je gewoon lekker doorspoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens, maar dan moet je dat apparaat wel steeds instellen om op te nemen wat je wilt zien. En zo ver kijken we meestal niet vooruit. Wij zijn meer 'momentkijkers' ;-)

   Verwijderen
 4. Wij kunnen ons hier helemaal in vinden en het eerste wat wij gedaan hebben in de camper is de TV eruit slopen. We kijken immers liever naar de omgeving waar we op dat moment verblijven. Verder ook geen kranten meer en de brievenbus reclamewerend gemaakt. Ondanks dat worden we nog genoeg geconfronteerd met die reclame (billboards enz.) Dat is nu juist de reden dat we graag in Zweden komen en dan met name boven de keerkring. In de camper zijn we dan nagenoeg reclamevrij.
  Ruud Sint

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk. In Zweden wordt het uitzicht langs de weg verhoudingsgewijs weinig overheerst door allerlei reclame uitingen. Laten we hopen dat dit nog lang zo blijft.

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!