woensdag 3 april 2013

Ander beestenspul

Naast de vogels waar ik gisteren al over schreef, hebben we de afgelopen weken ook nog andere dieren op en rond ons erf gezien. Eén daarvan is een vos. Deze is uiterst schuw, dus zien we hem maar zelden. We kunnen echter uit het gedrag van onze hond Jeanny afleiden dat de vos minstens één keer per etmaal komt buurten. Ook het waarschuwende geblaf van de reeën dat we 's nachts soms horen, wijst daarop.


Een andere trouwe bezoeker is deze eekhoorn.

 
Hij komt elke dag bij één van de vogelvoederplaatsen ontbijten.


Ten slotte hebben we ook de marter waarover ik al eerder schreef, meerdere keren gezien. Deze komt bijna elke avond voorbij om er vervolgens met één of meerdere vetbollen vandoor te gaan. Het is een prachtig dier om te zien, een uitstekende klimmer en een echte acrobaat. Omdat hij tot nu toe alleen maar in het donker komt, hebben we hem nog niet op de foto kunnen vangen.

4 opmerkingen:

  1. Prachtig!
    Zijn dit nu dezelfde vos en eekhoorn die jullie al een paar jaar met een bezoekje verblijden - of hebben jullie dat vermoeden - of zijn het nieuwe bezoekers?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hai Sandra,

      De vos zou best wel eens dezelfde kunnen zijn. De eekhoorn in principe niet. Dat is wat we vermoeden, zeker weten doen we het niet.

      Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden,

      Ben & Nicôle

      Verwijderen
  2. Hoi Ben en Nicôle,
    Naast al het gevogelte en eekhoorn(s) nu ook nog een marter en vos op jullie erf!
    Misschien dat het nog gaat lukken om de marter op de foto te krijgen, ben benieuwd!
    Wij hebben geen hond die ons kan waarschuwen of er vossen of ander wild door de tuin loopt!
    Wel hebben we laatst een vos gezien toen we naar Ørje reden.
    Fijne avond,
    groetjes Richt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hai Richt,

      We hopen zeker dat het gaat lukken om de marter op de gevoelige plaat vast te leggen. En ja, Jeanny is voor ons van onschatbare waarde als het om het 'ontdekken' van dingen in de natuur gaat. We hadden daar net weer een prima voorbeeld van. Je kunt het morgen op de blog lezen.

      Hartelijke groeten terug,

      Ben & Nicôle

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!