woensdag 17 april 2013

Bedevaart

Tijdens ons verblijf in de duinstreek overnachten we precies tussen twee bedevaartsoorden in. Allebei hebben ze een zogeheten heilige bron aan het water waarvan heilzame krachten worden toegedicht. De eerste van de twee ligt een kleine kilometer naar het oosten en is de Kapel in Heiloo, of het Maria Heiligdom 'Onze Lieve Vrouwe ter Nood' zoals deze plek officieel heet. Alhoewel we niet religieus zijn, bezochten we deze plek in het verleden met enige regelmaat om er een kaarsje te branden en diepere gedachten te vinden.


Het binnenplein voor de Kapel met de Runxputte of 'Mariabron'.


Het interieur van de Kapel.

 
Eén van de fraaie wandschilderingen die de Kapel rijk is.


Het tweede bedevaartsoord ligt amper een kilometer naar het westen en was mij - ik durf het haast niet te zeggen - totaal onbekend. Totdat ik er vanochtend vroeg tijdens een wandeling vlak na zonsopgang min of meer tegenaan liep. Het is de heilige bron op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen. Klik op onderstaande foto als je meer wilt lezen over deze historisch bijzondere plek.


De heilige bron op de Adelbertusakker.

 
Het toeval wil dus dat we ons kamp tussen twee 'heilige' plekken hebben opgeslagen en ik vraag me af of dat een diepere betekenis heeft. Het kan natuurlijk zo zijn dat deze gedacht puur en alleen voortkomt uit de fascinatie die ik altijd al voor dergelijke plekken heb gehad, of zit er toch meer achter?

2 opmerkingen:

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!