maandag 8 april 2013

Een doorsnee dag

Sinds we onze schrijfwerkzaamheden weer serieus hebben opgepakt, maken we veel doorsnee dagen mee. Voor mij ziet zo'n dag er ongeveer als volgt uit.
 
06.00 uur - Uit de veren en ontbijt. Daarna mail lezen en beantwoorden, actualiteit bijhouden en wat leeswerk. Dan begint het echte werk, waarbij ik 's ochtends vroeg overigens enorm word afgeleid door alle dieren die ook op hun ontbijt - wat ik nog voor dat van mijzelf heb verzorgd - af komen. 08.00 uur - Ochtendwandeling met Jeanny. Daarna werk. 10.30 uur - Koffiepauze. Daarna wandeling met Jeanny, klusjes buitenshuis en brandhout aanvullen. Vervolgens lunch en even pauze, meestal lekker buiten in het zonnetje. 13.00 uur - Weer aan het werk. 14.30 uur - Wandeling met Jeanny en de laatste klusjes buiten. 15.30 uur - Laatste beetje werk en van alles en nog wat in de categorie huishoudelijk. 17.30 uur - Avondeten, altijd lekker en verzorgd door Nicôle. 18.00 uur - Blogs, lezen en schrijven. 19.00 uur - Houtkachel aan. Daarna lezen of DVD kijken. 22.30 uur - Licht uit.
 
Natuurlijk verlopen niet alle dagen volgens het hierboven staande 'programma'. We gaan regelmatig een ochtend of middag weg om ergens anders een wandeling met Jeanny te maken. En ook gaan we er zelf wel eens op uit voor een echte lange wandeling. Ten slotte gooit ook Moeder Natuur wel eens roet in het eten. Dan moet er sneeuw worden geruimd - het komende halfjaar gelukkig niet meer - of worden we tot vervelens toe afgeleid door dieren op en rond het erf. Het mooiste van alles is echter dat we nog steeds enorm van elke dag - doorsnee of niet - genieten!

4 opmerkingen:

 1. Geweldige doorsnee dagen :-). Klinkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut. En ontelbare malen beter dan de doorsnee dagen waaraan we alweer lang geleden zijn ontsnapt.

   Verwijderen
 2. Ben, het is nu 22.43, bij jou is het licht uit...denk ik.
  Ja, als je `s morgens 6 uur opstaat dan is het wel nodig. Ik ga een paar uur later naar bed en sta ook een paar uur later op!
  Kan me voorstellen dat je tijdens het schrijven van een boek wel een soort discipline moet hebben om in het schrijfritme te zijn.
  Jeanny is wel een soort uitlaatklep, denk ik.

  groetjes en schrijf ze!
  Richt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zonder die discipline kom je nergens. En nogmaals ja, Jeanny zorgt voor de broodnodige variatie tussendoor. Bovendien houdt ze ons op het juiste spoor...

   Bedankt en groeten terug

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!