dinsdag 2 april 2013

Lentevogels

Ondanks dat we het met andere dingen al een tijd drukker hebben dan normaal, zijn we natuurlijk niet gestopt met het volgen van alles wat er in de natuur om ons heen gebeurt. En dat is, mede omdat het voorjaar nu echt aanstaande is, een heleboel.
 
Zo zijn sinds een dag of tien geleden de ganzen weer in groten getale terug. We hebben ze nog niet zien overvliegen, maar horen ze wel elke ochtend en avond kabaal maken op de meren hier in de buurt. En hoewel we anders niet van geschreeuw houden, worden we er in dit geval juist wél vrolijk van.
 
Ook duiken er nu, nadat ze zich de hele winter nauwelijks hebben laten zien, eindelijk wat spechten op. In het bos is de zwarte specht terug. Deze doet zich in deze tijd van het jaar voornamelijk tegoed aan mieren die hij uit de langzaam ontdooiende mierenhopen pikt. En op en rond ons erf zien we regelmatig grote bonte spechten die zich aan al het lekkers bij de voederplaatsen tegoed komen doen.


Ten slotte kregen we enkele dagen geleden een fraaie pestvogel op bezoek. Deze was helemaal alleen en dat is best wel apart, want normaal trekken deze vogels in groepjes rond. De pestvogel nam eerst een bad in het smeltwater in de dakgoot, om daarna lekker in het zonnetje uitgebreid zijn toilet te maken.

1 opmerking:

  1. Mooi die pestvogel, hebben we hier nog nooit gezien.
    gr Richt

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!