donderdag 18 april 2013

Stilte

We zetten koers naar de Veluwe om daar nog enkele dagen met onze ouders door te brengen. We maken een tussenstop bij het Uitgeestermeer om samen met Jeanny de benen te strekken. Het recreatiegebied is helemaal verlaten zodat onze hond ook nog even lekker los kan rennen.


Aan de rand van het recreatiegebied ligt een zogeheten stiltegebied. Enkele weken voor onze emigratie naar Zweden waren we ook hier. Toen verbaasden we ons er over dat op deze plek een dergelijk gebied werd gehandhaafd. Het 'stiltegebied' ligt namelijk amper honderd meter van de autosnelweg A9 verwijderd. En achter het bordje bij het toegangshek strijden het lawaai van de in een ononderbroken stroom voorbijrazende auto's en het oorverdovende gebulder van de met hooguit twee minuten tussenruimte naar de Polderbaan onderweg zijnde vliegtuigen om de macht. Het was wat ons betreft niet bepaald een plek om tot rust te komen.

Inmiddels is het doek voor dit stiltegebied gevallen. Enkele weken geleden las ik dat de provincie Noord-Holland heeft besloten om het van de lijst van dergelijke gebieden af te voeren. En volgens een woordvoerder van de provincie is het ook in de resterende twee - van de oorspronkelijk tien - stiltegebieden in Noord-Holland al in de verste verte niet meer stil. Nee, vertel ons iets nieuws...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!