dinsdag 4 juni 2013

Netels in bladerdeeg

Brandnetels zijn niet alleen lekker in de soep, maar ook als bladerdeegvulling. Brandnetels slinken behoorlijk bij het koken, net als spinazie eigenlijk. Je zult dus flink wat moeten plukken wil je een redelijk maaltje overhouden!


Spoel de brandnetels af (je plukt de jongere exemplaren en anders alleen de toppen, dikke stelen vermijden). Kook twee liter brandnetels circa acht minuten in een halve liter lichtgezouten water. Daarna goed laten uitlekken en fijnsnijden. Verspreid de brandnetels over het bladerdeeg, de zijkanten goed vrijhouden!


Snijd een blok fetakaas in smalle reepjes en voeg deze (hoeveelheid naar eigen smaak) toe.


Vouw de randen van het bladerdeeg naar elkaar toe en maak er een pakketje van.


Ook de smalle uiteinden vouw je om, eventueel met je vinger wat water over de randen vegen, zodat deze goed plakken.


De pakketjes zijn nu klaar om de voorverwarmde oven (200C) in te gaan.


Ik doe altijd bakpapier onder het bakwerk, zodat het bladerdeeg niet door het rooster heen zakt. Een bakblik voldoet uiteraard ook.

 
Na zo'n 20 á 25 minuten is het bladerdeeghapje warm en kun je genieten van een heerlijke snack!

1 opmerking:

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!