zondag 28 juli 2013

Eindelijk regen

Normaal gesproken hebben we ronduit een hekel aan onweer, maar gisteren waren we maar wat blij met de donderklappen en bliksemschichten waarop we werden getrakteerd. En dat niet in de laatste plaats omdat het onweer - in tegenstelling tot alle andere onweers'buien' van de afgelopen week - nu eindelijk wél gepaard ging met enige regen van betekenis. Een uur lang stonden de hemelsluizen open en af en toe kwam het zelfs met bakken uit de hemel. Wat een feest! Het geluid van het in de regenpijpen kolkende water klonk ons voor de verandering als muziek in de oren. We beseffen natuurlijk dat de regen van gisteren slechts een druppel op de nog immer gloeiende plaat was, maar zijn toch opgelucht dat de hegemonie van de al maanden heersende droogte nu eindelijk is doorbroken.
 
Tja, en zo stond de ... van ons weermannetje er na een uurtje regen bij.

5 opmerkingen:

  1. Heel mooi regenmetertje.
    Hahahaha.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,
    Erg leuk dat weermannetje kun je die kopen in zweden?
    Träporten i Borgsjö hebben ze alleen het houtje en ze dachten daar dat het finshout is.
    Als we deze vakantie naar zweden gaan zullen we er op letten.
    Jullie site is erg leuk.
    Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hai Marijke,

      Bedankt voor het compliment. Het weermannetje hebben we gekocht op een lokale markt van iemand die ze zelf maakt en markten afreist om daar 'hemslöjd' te verkopen. Er zijn zeker meer doe-het-zelvers die dit soort poppetjes maken en verkopen, dus waarschijnlijk zul je er vroeg of laat wel eentje op een markt op de kop kunnen tikken.

      Groeten terug, Ben & Nicôle

      Verwijderen
  3. Hmmm....zo te zien is het weermannetje iets minder opgewonden dan jullie over de regen....:D

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!