zondag 7 juli 2013

Leven van alledag

Nu alle spullen zijn opgeruimd, de was is gedaan, de auto is gewassen en schoongemaakt, de koelkast is gevuld en de post is bijgewerkt - vergeet ik nog iets? - pakken we de draad weer op. En gaan we door met ons bijzondere leven van alledag in het Hoge Noorden.
 
De meeste vogeljongen hebben inmiddels de nestkastjes rond ons erf verlaten. Alleen bij het nestkastje tegenover het keukenraam zien we af en toe nog oudervogels naar binnen gaan om hun kroost te voeren. Op de grond - vooral in het gras, maar ook in het bos - is het bij tijd en wijle echter een drukte van jewelste. Daar krioelt het dan van de merels en kramsvogels. Oudervogels die wormen voor de hen immer achtervolgende jongen zoeken en tevens jonge vogels die op allerlei koddige manieren zelf proberen om iets te eten uit de grond te pikken. Het is allemaal goed voor een boel kijkplezier.
 
Ondanks de warmte en de droogte - wat neerslag betreft staan we hier ten opzichte van normaal nog steeds behoorlijk in de min - hebben de eerste paddenstoelen hun kopjes boven de grond gestoken. En ja, de eerste cantharellen hebben we ook alweer achter de kiezen. Groot voordeel van het gebrek aan neerslag is wel dat het tot nu toe enorm meevalt met de muggen- en knottenplaag die we normaal gesproken 's zomers hebben te verduren.
 
Ten slotte is Träff enorm blij dat we weer thuis zijn en dat hij nu weer elke dag op een lange boswandeling wordt getrakteerd.

4 opmerkingen:

  1. Heeft deze hond tijdens jullie vakantie ergens anders gelogeerd?

    Neem aan dat hij niet self supporting was?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, tijdens onze afwezigheid hebben Gunnar en zijn vrouw zelf voor hun hond gezorgd, maar die heeft het daardoor helaas met een beperkte hoeveelheid beweging moeten doen. Vandaar dat Träff zo blij is dat we weer thuis zijn en hem elke dag meenemen voor een flinke wandeling.

      Verwijderen
  2. Kan Gunnar alweer wat "uit de voeten"?
    Of zit/ligt hij nog steeds?
    Zal best wel heel moeilijk voor hem zijn en ook voor zijn vrouw.
    Zij krijgt nu veel voor haar kiezen, want denk niet dat hij altijd even vrolijk zal zijn.

    Wens ze maar sterkte vanuit Holland!!
    En fijn dat Träff weer op jullie kunnen rekenen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, maar het schiet nog niet op. Het gaat letterlijk met hele kleine stapjes. Qua tijd zit hij - na ruim zes weken - al over de helft van het revalidatietraject, maar praktisch gezien zit hij hooguit op een kwart. Nee, het valt voor allebei zeker niet mee. We zullen je goede wensen overbrengen, bedankt daarvoor.

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!