zondag 24 november 2013

Freeze-up

Sinds woensdagnacht vriest het in de dubbele cijfers, met als gevolg dat in de natuur om ons heen al het vloeibare langzaam maar zeker vaste vorm begint aan te nemen. Freeze-up is begonnen! Vrijdagochtend lag de oever van het meer vol met door de wind over elkaar heen geblazen ijsfragmenten.


Gisteren begon de beek achter ons huis dicht te vriezen.


En zo zag het meer er vanmiddag uit. Vanaf een andere plek gefotografeerd weliswaar, maar helemaal bedekt met ijs.

4 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's!!!
    Ook hier volop vrieskou, en af en toe ook in de dubbele cijfers.
    Hebben onze winter dekbedden weer uit de kast getrokken, de mutsen, sjaal en handschoenen weer klaar gelegd en de winterboots weer uit de mottenballen gehaald.
    Heerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Wat kleding betreft lopen we gelijk, maar het winterdekbed ligt hier nog in de kast. Als we 's avonds de kachel goed opstoken, dan blijft het 's nachts aardig op temperatuur. Nog wel tenminste...

      Verwijderen
    2. Hahaha, dan hebben jullie een "luxe woning!" Wij hebben namelijk geen verwarming boven en houden eerlijk gezegt van een koude slaapkamer...;)
      Vandaar onze winterdekbedden!
      We zetten savonds als alle katten "naar bed zijn" de deur van de logeerkamer open zodat het daar enigzins op temperatuur komt, maar onze deur blijft gewoon gesloten!
      Lekker hoor!!!

      Verwijderen
    3. Ik zal jullie een geheimpje verklappen. Mijn baasjes kunnen niet zonder me en slapen daarom bij mij in de woonkamer. Reuze gezellig en lekker warm!

      Poot, Jeanny

      Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!