maandag 3 februari 2014

De eerste insecten

Alhoewel het slechts twee graden boven nul is, dooit het als een dolle. Het smeltwater tikt onophoudelijk in rap tempo in de regenpijpen. En de sneeuw die de bomen zo fraai bedekte, is inmiddels compleet verdwenen. Als sneeuw voor de zon, zou je bijna zeggen. Ware het niet dat we de zon hier al een hele tijd niet meer hebben gezien. Het is een gok, maar waarschijnlijk dooit het zo snel omdat de vorst verre van diep in de grond zit. Zelfs de beek achter ons huis is deze winter niet dichtgevroren. En dat hebben we nog niet eerder meegemaakt.
 
Met het verdwijnen van de vorst zien we direct de eerste insecten opduiken. Allereerst een rups, die is er wel heel erg vroeg bij. En vervolgens - hoe kan het ook anders - enkele muggen...


4 opmerkingen:

 1. NEE!!!!!!!! Nog niet die bloedzuigers!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, echt wel. Maar geen nood, ze steken nog niet. En wanneer het weer gaat vriezen, is het snel met ze gedaan :-)

   Verwijderen
 2. een rups van de kleine beer? Grappig zo in de sneeuw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar lijkt het inderdaad wel op. Of die rups het zelf ook zo grappig vond, is natuurlijk maar de vraag ;-)

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!