zondag 2 februari 2014

Spierballen

De hele week heeft het min of meer aan één stuk door gesneeuwd. Er ging geen dag voorbij zonder een stevig robbertje sneeuwruimen. Eén dag konden we zelfs twee keer aan de bak. Het allerzwaarst hadden we het echter vandaag. Niet door de hoeveelheid sneeuw - er was slechts een magere vijf centimeter gevallen - maar door de consistentie daarvan. Sinds gisteravond dooit het namelijk en daardoor was het vochtgehalte van de sneeuw enorm hoog. Het was net alsof we vers gestorte betonmortel aan het verplaatsen waren, die vervolgens ook nog eens de neiging had om aan onze sneeuwsledes te blijven plakken. Maar goed, inmiddels zit ook die klus er weer op. Klagen doen we echter nog steeds niet. Dat zou namelijk toch niet helpen. Bovendien is me zojuist opgevallen dat we de afgelopen week naast flink wat spierpijn ook het begin van heuse spierballen hebben gekweekt. En dat helemaal gratis en voor niets. Mooier kan het toch niet?

6 opmerkingen:

 1. Succes met het sneeuwruimen, beschouw het als een toegevoegde fitness-oefening.
  Al met al denk ik dat deze winter in Zweden als een van de kortste in de boeken zal worden opgenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Willem. En wat dat laatste betreft zou je wel eens gelijk kunnen krijgen. Echte kou hoeven we voorlopig namelijk nog steeds niet te verwachten. Volgens de weersvoorspellingen blijft de temperatuur de komende week rond het vriespunt schommelen.

   Verwijderen
 2. Wij weten precies hoe jullie je voelen!
  We zitten net met een moe maar voldaan gevoel, gloeiend rode wangetjes en oververhitte spieren bij de kachel na een aantal uurtjes sneeuwruimen. Heerlijk, ik kan me geen betere beweging voorstellen!
  Eerst in de ochtend de snowshoes onder gebonden om van de met vers gevallen sneeuw bedekte wereld te genieten, en daarna vol aan de bak.
  I Love Life!!! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zelfs nog erger dan je denkt... want ook hier zijn de sneeuwschoenen de afgelopen dagen flink gebruikt :-)

   Verwijderen
 3. En hier schijnt de zon, heeeeeeerlijk!!! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, die hebben we hier al een tijdje niet meer gezien. Geniet er maar van!

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!