maandag 7 april 2014

Orde op zaken

Twee weken lang hebben we van het mooist denkbare weer mogen genieten. Veel zon, aangename temperaturen en geen enkele neerslag van betekenis. We hebben daar goed gebruik van gemaakt. We pakten enkele buitenklussen aan en begonnen met een grote voorjaarsschoonmaak van huis, schuur en tuin. Tussen de middag lunchten we steevast op een beschutte zonnige plek voor de oude stuga. En dan niet even vlug tussendoor, maar er rustig de tijd voor nemend zoals het eigenlijk hoort. Heerlijk!
 
Het mooie weer had ook een keerzijde. Alles in de natuur droogde zover uit dat de voorjaarsgroei maar slecht op gang kon komen. Ook de relatieve luchtvochtigheid was erg laag. De afgelopen week gaf onze meter af en toe zelfs minder dan 45% aan. Prima om de schuur en de zolder van de oude stuga eens goed te laten doorluchten. En uitstekend om het pas gekloofde brandhout te laten drogen. Het volume van de stapel slonk in een kleine week tijd net zoveel als het anders in een tot twee maanden doet. Maar - zoals al gezegd - minder goed voor de natuur. En voor onszelf, want ook wij moesten veel meer drinken dan normaal om het vocht dat we ongemerkt verloren weer aan te vullen.
 
Maar goed, inmiddels stelt Moeder Natuur weer orde op zaken. Sinds gisteravond laat regent het gestaag en volgens de weersverwachting kunnen we ook de rest van de week nog wel wat neerslag verwachten. Goed voor de natuur en een uitgelezen gelegenheid voor ons om wat bureauwerk te verrichten zoals het doen van onze belastingaangiftes over het afgelopen jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!