dinsdag 22 april 2014

Voorbij gevlogen!

Wat is de tijd voorbij gevlogen! En wat is er - al zou je dat uit de stilte op onze blog niet opmaken - de laatste tijd veel gebeurd. Ik ga er even met grote stappen doorheen. Op vrijdag 11 april ging ik met het vliegtuig op en neer naar Stockholm om bij de Nederlandse ambassade een nieuw paspoort aan te vragen. De reis verliep voorspoedig en los van de schrik over de kosten van het nieuwe paspoort - meer dan het dubbele van wat Nicôle anderhalf jaar geleden moest betalen - verliepen ook de formaliteiten zonder problemen. Ook is het wel even aardig om te vermelden dat ik op de ambassade netjes en allervriendelijkst werd geholpen, een dikke pluim voor de dame en de heer achter de balie!
 
 
Weer terug in Värmland - heerlijk die rust in vergelijking met de drukte van de grote stad - bleek Koning Winter er definitief vandoor te zijn gegaan. Het werd alsmaar warmer en de lente barstte in alle hevigheid los. In rap tempo kwamen de verschillende soorten trekvogels terug. Gisteren zagen we de eerste kwikstaarten en de enige bekenden die nu nog ontbreken zijn de zwaluwen en de koekoeken. Lang zal dat waarschijnlijk niet meer duren.
 
 
Met de komst van de warmte stak ook de blåsippa - het leverbloempje - zijn kop weer boven de grond. Na het klein hoefblad is dat de eerste voorjaarsbloeier die zich hier laat zien. Enkele dagen later volgde de vitsippa - de bosanemoon - die inmiddels in grote hoeveelheden in het bos en de wegkanten bloeit.
 
 
Het zal voor zich spreken dat we de laatste dagen veel tijd in de buitenlucht hebben doorgebracht. Genietend van het mooie lenteweer en al het prachtigs dat de dierenwereld ons voorschotelt. Zoals de vogels met hun prachtige gezang, de eekhoorn die al zijn schuchterheid heeft laten varen en de laatste van onze wintergasten die inmiddels de bast van hun gewei beginnen te verliezen. Schitterende dingen die we voor geen goud zouden willen missen.
 
 
Ook zijn we hard aan het werk geweest en langzaam maar zeker beginnen enkele dingen die we sinds het begin van dit jaar onderhanden hebben hun voltooiing te naderen. Daaronder 'bijgeschaafde' versies van onze eerste twee boeken - Naar de Noorderzon en In het Hoge Noorden - die voor de zomer zullen verschijnen. En een heel nieuw boek - deel 4 van ons emigratieverhaal - dat binnenkort het levenslicht zal zien. Dat laatste boek is op de lay-out en de laatste redactieslag na helemaal klaar. Binnenkort meer over dit nieuwe boek en de twee boeken die in een nieuw jasje worden gestoken.
 
Ten slotte hebben ook de eerste kijktoeristen - sorry dat we jullie zo noemen - zich alweer aangediend. Dat is een fenomeen waar we tot op heden op onze blog niet veel aandacht aan hebben besteed. Maar dat gaat veranderen, dus ook daarover binnenkort meer!

2 opmerkingen:

  1. PJ en Caroline!23 april 2014 om 15:00

    Whoohoo, een nieuw boek!!!
    Kan niet wachten..... ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!