dinsdag 17 juni 2014

Aardappelkist

Ons experiment met de aardappelkist lijkt voorspoedig te verlopen. Nadat we de aardappels hadden geplant, duurde het even voordat de eerste scheuten van de planten boven de aarde opdoken. Maar toen ze eenmaal het daglicht hadden gezien, waren ze niet meer te houden. Wat wil je ook met op dit moment bijna 21 uur licht en drie uur schemering per dag?


Gisteren was het tijd om de 'kist' een extra verdieping te geven en het onderste deel van de planten met aarde te bedekken. Volgens de theorie vormen de planten daar dan opnieuw wortels en later dus ook aardappels. Wanneer de planten over enkele dagen weer ruim boven de grond staan, herhalen deze procedure en daarmee gaan we door totdat we helemaal bovenaan de staande latten zijn gekomen. Als alles volgens plan verloopt, dan kunnen we uiteindelijk onderaan de 'kist' beginnen te oogsten en vervolgens steeds een 'verdieping' hoger gaan. Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!