vrijdag 6 juni 2014

Geloof het of niet - 2

Naar aanleiding van de post van gisteren over het natuurlijk alleen maar trieste verhaal van de 'verdwaalde' eland kregen we van een lezeres uit Nederland de vraag wat de reden van het vreemde gedrag van het dier zou kunnen zijn geweest.
 
We weten dat uiteraard niet, maar hebben wel een vermoeden. Bij het artikel in de webeditie van Göteborgs Posten staat namelijk een video waarop onder andere is te zien hoe de politie staat te stuntelen om het dode dier op een aanhanger te sjorren en hoe het dode dier vervolgens wordt afgevoerd. Als we moeten gokken, dan zouden we op basis van het formaat van het dier zeggen dat het een kalf van vorig jaar is. Een dier van amper een jaar oud dus dat onlangs door zijn moeder is verstoten. Jonge elanden blijven namelijk bij hun moeder totdat deze opnieuw moet kalven en daarvoor is de tijd nu aangebroken. De verstoten jaarlingen willen nog wel eens gestrest gaan rondzwerven om vervolgens op de meest vreemde plaatsen op te duiken. Ook op de weg moet je daarom deze tijd van het jaar extra goed opletten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!