donderdag 5 juni 2014

Geloof het of niet - 1

Elanden komen in heel Zweden voor behalve op het eiland Gotland. Kun je ze verder overal tegenkomen? Ja, je kunt ze verder echt overal tegenkomen. Zelfs in het handenarbeidlokaal van een grote school in Göteborgs buitenwijk Mölndal. Dat was dan een opgezette eland zeker? Nee, dat was - helaas - een levend exemplaar dat na ontdekking door de politie moest worden afgemaakt. Het is niet bekend hoe de eland in kwestie in het schoollokaal terecht is gekomen, maar men vermoedt dat het dier door een openstaand raam naar binnen is gestapt of gesprongen. Jaja, dit is zeker een zogeheten broodjeaapverhaal? Nee, dat is het zeer beslist niet. Kijk maar wat De Nieuwe Zweed en Göteborgs Posten hierover schrijven.

2 opmerkingen:

 1. Opmerkelijk zeg, raar beest.
  Maar volgens mij is het jaren geleden ook ergens in Zweden gebeurd.
  Dat staat me nog voor ogen.

  Dat beest is vast ziek geweest, Welk dier doet nu zo iets?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, welk dier doet nu zoiets? Dat weet ik natuurlijk ook niet maar...

   Bij het artikel in Göteborgs Posten staat een video waarop onder andere is te zien hoe de politie staat te stunten om het dode dier op een aanhanger te sjorren en hoe het dode dier vervolgens wordt afgevoerd. Als ik moet gokken, dan zou ik op basis van het formaat van het dier zeggen dat het een kalf van vorig jaar is. Een dier van amper een jaar oud dus dat onlangs door zijn moeder is verstoten. Jonge elanden blijven namelijk bij hun moeder totdat deze opnieuw moet kalven en daarvoor is de tijd nu aangebroken. De verstoten jaarlingen willen nog wel eens gestrest gaan rondzwerven om op de meest vreemde plaatsen op te duiken. Ook op de weg moet je daarom deze tijd van het jaar extra goed opletten.

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!