dinsdag 1 juli 2014

Heerlijk buitenleven

Gisteren klaarde het rond het middaguur helemaal op. De bewolking brak open en de zon kreeg alle ruimte om de boel even lekker op te warmen. En dat kwam goed uit, want daardoor konden we van de eerste cantharellen van het jaar op een sfeervolle manier een lekker maaltje bereiden.


Eerst maakten we de cantharellen schoon om ze vervolgens in plakjes te snijden.

 
Daarna gingen ze boven open vuur in de koekenpan. De pan die we gebruikten, is niet voorzien van een anti-aanbaklaag dus moest er flink wat boter bij.

 
Toen de paddenstoelen goed doorbakken waren, voegden we een ei toe.

 
De hitte van het vuur deed de rest en al snel kon de etensbel worden geluid.
 
 

Bovenop een dikke snee brood smaakte de cantharellenomelet heerlijk. Volgens Nicôle was deze door de bereiding boven open vuur zelfs extra lekker!


Terwijl wij van ons eten genoten, lag de koekenpan als stille getuige van het heerlijke buitenleven op een grondige afwasbeurt te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!