donderdag 31 juli 2014

Is het nog ver?

We gaan even terug in de tijd, naar afgelopen zondag om precies te zijn. Die dag kwam er aan het einde van de middag in sneltreinvaart een hevig onweer aanzetten. De lucht trok helemaal dicht en het daglicht maakte plaats voor een soort van schemerduister. In de verte klonk dreigend het geluid van luide donderklappen. Hoog tijd om met Jeanny een kalmerende autorit te maken. We waren slechts enkele kilometers van huis toen we een enorme hoosbui over ons heen kregen. Zelfs stapvoets rijdend en met de ruitenwissers in de snelste stand konden we de weg voor ons nauwelijks meer zien.


Het onweer trok gelukkig snel voorbij. Een half uur na de eerste bliksemflits en donderklap was er al niets meer te zien of te horen. Ook de regenbui was net zo kort als dat hij hevig was. Jammer, want de natuur had wel wat meer water kunnen gebruiken. Ondanks het feit dat het onweer alweer voorbij was, besloten we om de autorit via allerlei achteraf-weggetjes gewoon te vervolgen. En dat was geen straf, want daarbij we werden getrakteerd op vele prachtige 'plaatjes'.


Op huis aan rijdend, kwamen we nog een twintigtal collectief vakantievierende jongedames tegen. Zwaar bepakt en bezakt strompelden ze in enkele groepjes verspreid over de weg. Langzaam rijdend haalden we ze in. Onze vrolijk lachende gezichten en opgestoken handen werden door de meisjes niet met gelijke munt beantwoord. De meesten keken niet eens op en hielden hun blik star op een punt ergens in de verte gericht. Slechts één meisje keek opzij. Met holle ogen en een blik die het midden hield tussen vragend en wanhopig. Is het nog ver? Die vraag dachten we op haar gezicht af te lezen. "Nou," zei Nicôle toen we de meisjes in de spiegels van de auto zagen verdwijnen, "die zijn er voorlopig nog niet. Het is nog ver, heel ver." Gemeen hè?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!