maandag 7 juli 2014

Tropisch!

Een blik op de thermometer leert me dat het in de schaduw nog net geen 30 graden is. In de zon is het zeker zo'n 10 graden warmer. Gelukkig waait er een stevige bries, want anders zou het helemaal niet uit te houden zijn. 's Nachts koelt het amper af. Het kwik zakt dan tot iets onder de 20 graden en dus mogen we met recht van tropische omstandigheden spreken. Ook binnenshuis loopt de temperatuur aardig op. Zozeer zelfs dat het bijna onaangenaam is en af en toe komen we in de verleiding om de deur van de koelkast maar open zetten. Uiteraard doen we dat niet. We passen ons tempo aan en wachten rustig af tot het weer wat koeler wordt. Volgens de weersverwachting hoeven we daar de komende dagen echter nog niet op te rekenen.
 
Wat doen we dan zoal op zo'n snikhete dag? We plukken bloemen van de moerasspirea - deze staat twee tot drie weken eerder in bloei dan gebruikelijk - en maken daar een lekkere dorstlessende en geneeskrachtige siroop van. Kijk hier voor meer informatie en het recept.


We maken enkele foto's voor een volgster van onze blog die benieuwd was naar het tempo waarin alles in onze moestuin thans groeit. Dit is er één van.


We lezen, schrijven en knutselen wat. En we verplaatsen een deel van het brandhout van de hoop waar het ligt te drogen naar het houthok. Verder doen we het zoals eerder gezegd kalm aan en zoeken we zo veel mogelijk de schaduw op.


Ten slotte doen we enkele malen per dag ons best om zo veel mogelijk muggen en vliegen voor ons weesvogeltje te vangen. Er gaat immers niets boven vers voer zoals Moeder Natuur dat heeft bedoeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!