zaterdag 23 augustus 2014

Het paddenstoelenbos

We maken een wandeling door het bos. Er is een enorme diversiteit aan paddenstoelen te zien. Veel daarvan voldoen in meer of mindere mate aan het beeld dat we van een paddenstoel hebben: een steel met daarop een platte of bolvormige hoed. Er zijn echter ook exemplaren met een meer exotisch uiterlijk. Onderstaande foto's geven een korte impressie van wat we zoal zien.
4 opmerkingen:

 1. Jullie laten ons op deze zondag weer genieten van al het moois in de omgeving. Zo mooi weer! Sommigen zien we bij ons (waarschijnlijk) niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan. Er is hier op dit moment een enorme diversiteit aan paddenstoelen te zien. Dat hebben we in alle jaren hier nog maar één keer eerder meegemaakt. Echt genieten geblazen!

   Met hartelijke groet, Ben & Nicôle

   Verwijderen
 2. Nicole en Ben,
  Wat een ongelooflijk mooie foto's van paddenstoelen. Geeft mij weer reden om even mijn (Franse) paddenstoelen gids erbij te nemen. In Frankrijk in de Languedoc eind juli waren het ook overal paddenstoelen. Voor mij zijn ze heilig maar we kwamen Fransen tegen met een mandje vol cantharellen en fel oranje (valse girolle). Maar sommige lijken toch echt wel op zeer giftige paddenstoelen. Gelukkig kan je in Frankrijk bij elke apotheker vragen of ze eetbaar zijn. Maar een tante van een Franse vriendin, een paddenstoelenkenner, had er helaas toch ook 1 keer een verkeerde inschatting gemaakt met fatale gevolgen.
  Maar ik weet zeker als ik in Zweden zou wonen dat ik er ook enorm van zou genieten net zoals jullie.
  Hartelijke groet,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Ingrid,

   Dank voor het compliment. Helaas gaat de service van de apothekers in Zweden niet zo ver als in Frankrijk. We zijn dus op onszelf aangewezen, maar zijn bij het selecteren en plukken van eetbare paddenstoelen erg zorgvuldig en voorzichtig. Daarnaast genieten we vooral met onze ogen van alle prachtige paddenstoelen die hier tijdens de herfst opduiken en zijn we ook niet te beroerd om dat met onze lezers te delen :-)

   Met hartelijke groet uit het Hoge Noorden, Ben & Nicôle

   Verwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!