vrijdag 8 augustus 2014

Monsterbosbrand - vervolg

De monsterbosbrand ten westen van Sala is nog niet onder controle. Wel zijn de brandweer en reddingsdiensten enigszins optimistisch omdat de intensieve waterbombardementen die gisteren en vandaag aan de rand van het brandende gebied zijn uitgevoerd tot gevolg lijken te hebben dat de brand zich niet verder uitbreidt. Meer dan dat valt er voorlopig echter niet te bereiken. De brand heeft namelijk een dusdanige omvang dat alleen Moeder Natuur deze middels langdurige en intensieve regenval kan blussen. Omdat er in het getroffen gebied vooralsnog geen regen van betekenis wordt verwacht, gaat men er vanuit dat de brand nog weken tot maanden zal duren. En zelfs dan zijn we er nog niet vanaf, want de vuurgloed zit inmiddels zo diep in de grond dat het niet ondenkbaar is dat deze in het voorjaar hier en daar weer opduikt. Geen prettig vooruitzicht dus.
 
Op de website van de Noorse televisiezender TV2 staat een animatie van hoe de rook van de bosbrand zich de afgelopen dagen over Noord-Europa heeft verspreid. En op de website van Dagens Nyheter staan enkele luchtfoto's van het getroffen gebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!