woensdag 6 augustus 2014

Monsterbosbrand

Na vijf dagen vechten tegen de bierkaai is er eindelijk een klein beetje hoop dat men de monsterbosbrand ten westen van Sala enigszins onder controle kan krijgen. De harde wind die de brand dagenlang aanwakkerde is gaan liggen en in het getroffen gebied heeft het inmiddels ook licht geregend. Tevens zijn er vanaf vanmiddag enkele blusvliegtuigen inzetbaar. Het gebied dat door de brand is gestroffen, beslaat ondertussen bijna 17.000 hectare. Via deze link kun je precies zien welk gebied het betreft en waar in Zweden het ligt. En via deze link kun je enkele foto's zien die Dagens Nyheter van de brand en de bestrijding daarvan heeft gepubliceerd.

1 opmerking:

 1. Oh, wat vreselijk. Zoveel mensen moesten geëvacueerd worden. Een nachtmerrie.
  Fijn dat jullie het met ons wilden delen.
  Heel positief is dat er heel veel water in de omgeving is. Dat scheelt dan met korte vluchtroutes naar de meren in die omgeving.

  Maar kan me voorstellen als de wind jullie kan opstaat, dat je het ook kunt ruiken.
  Grrrrr, hopelijk snel geblust.
  Wat jammer van dat stuk natuur!

  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alles reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!