zaterdag 4 oktober 2014

Kaputt

Twee à drie keer per jaar ontdoet de wegbeheerder de wegkanten van onkruid en struikgewas. En dat is gezien de snelheid waarmee dat daar groeit geen overbodige luxe. Hiervoor wordt een zogeheten slyröjare ingezet - een grote tractor voorzien van een maaiarm met aan het uiteinde een enorme slijpschijf en enkele razensnel ronddraaiende kettingen - die deze klus met groot gemak klaart.
 
Enkele dagen geleden kondigde een enorm kabaal weer eens de komst van de slyröjare aan. Niet veel later zagen we hem in de verte langzaam over de grote weg voorbijrijden. De herrie was oorverdovend en we kregen spontaan medelijden met alles dat onder het geweld van de medogenloze maaimachine sneuvelde.
 
Enkele uren later gingen we met de auto op pad en werden we toen we de weg opreden onaangenaam verrast. Of het spontane medelijden dat we eerder voelden nu een voorgevoel was of niet, van onze brievenbus was niet veel meer over. Deze constatering werkte niet bepaald bloeddrukverlagend en de woorden die aan mijn mond ontschoten zijn beslist niet voor herhaling vatbaar.
 
Inmiddels weten we dat molestering van onze brievenbus zeer beslist geen misser was. Integendeel, in de directe omgeving sneuvelden tal van paaltjes die de ligging van elektra- en telefoonleidingen aangeven. En langs de grote weg naar Hagfors telden we over een afstand van amper zes kilometer maar liefst 21 onthoofde reflectorpalen. Allemaal kaputt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor het lezen van onze blog.

Je kunt hier een reactie achterlaten. Alle reacties zullen worden gelezen en, indien nodig, beantwoord. We stellen het op prijs als je je naam achterlaat, per slot van rekening zijn ook wij niet 'anoniem'. Reclame en off-topic reacties zullen niet worden geplaatst. Gebruik voor persoonlijke berichten het e-mailadres op de contactpagina.

Je reactie verschijnt niet direct op de blog. Deze wordt pas geplaatst nadat wij deze hebben gelezen.

Nogmaals bedankt en... vergeet niet van elke dag te genieten!